Manifestacija "Dani Karađoz-begove medrese" ove godine, odlukom Organizacionog odbora, održava se u nekoliko bh. gradova: Konjicu, Prozoru, Livnu, Sarajevu i Mostaru.
U pojedinim od tih gradova izveden je dramski prikaz "Ja ban bosanski", dok će ostala izvođenja biti nakon mubarek ramazana. 

U ovoj sedmici dramski prikaz izveden je u Konjicu, Mostaru i Prozoru.
Konjička publika imala je priliku dramski prikaz „Ja ban bosanski“ pogledati u srijedu, 23. marta 2022. godine, a koji je bio priređen u okviru dviju manifestacija: „Dani Sejfullaha efendije Prohe“ i „Dani Karađoz-begove medrese“. 

U Mostaru je dramski prikaz, nakon premijere u Bijelom Polju, izveden po drugi put. Naime, u Karađoz-begovoj medresi je izveden u četvrtak, 24. marta 2022. godine, a kao humanitarna predstava, od koje su prikupljena sredstva usmjerena djeci u potrebi. Ovo prikazivanje organizovale su Volonterska i Dramska sekcija Karađoz-begove medrese. 

Nakon Konjica i Mostara, večeras je, 26. marta 2022. godine, dramski prikaz „Ja ban bosanski“ izveden i u Prozoru. 
Dramski prikaz "Ja ban bosanski" izveli su članovi Dramske sekcije Karađoz-begove medrese, predvođeni mr. Harunom Macićem.

Nakon dramskog prikaza, prisutnima se obratio Safet efendija Pozder, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prozor, koji se zahvalio Karađoz-begovoj medresi što je upriličila dramski prikaz „Ja ban bosanski“ i u Prozoru, te je uputio i ramazansku čestitku. 

Dramskom prikazu prisustvovali su i članovi Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf i domaćina - Mreže mladih Medžlisa Islamske zajednice Prozor, sa kojima je mladost Karađoz-begove medrese nastavila omladinsko druženje u prostorijama domaćina.