Učenici Karađoz-begove medrese koliko se god trude i ostvaruju odlične rezultate u nastavnom, isto tako to čine i u vannastavnom procesu, ali i na sportskim terenima i borilištima. Primjere za takvo nešto nalazimo među našim učenicima kakvi su Zejd Mršević, Adna Bilanović i Iman Demić, ali i mnogi drugi koji treniraju različite sportove i donose uspjehe i medalje sa takmičenja.

Zejd Mršević je maturant Karađoz-begove medrese, a pored osvojenog prvog mjesta u Sloveniji i Crnoj Gori, prošlog vikenda je i u gradu Banja Luka osvojio zlatnu medalju u Powerliftingu. U kategoriji za juniore okitio se zlatnom medaljom, dok je u kategoriji za sve uzraste takmičenja osvojio 3. mjesto. 

Adna Bilanović je još jedno ime od naših uspješnih sportista. Naime, Adna je protekle sedmice, 19. i 20. marta 2022. godine, učestvovala na Državnom prvenstvu za kadete, juniore, U-21 i parakaratiste, te osvojila 3. mjesto u kategoriji borbe juniorke – 53 kg. 
Takmičenje je organizovao Karate savez Bosne i Hercegovine, a naša Adna se okitila još jednom medaljom, pored brojnih koje je ranije osvojila na različitim takmičenjima. 

Iman Demić, učenica prvog razreda, članica je Univerzitetskog karate kluba „Student“. Početkom mjeseca marta učestvovala je, zajedno sa ostalim članovima navedenog kluba, na takmičenju koje se održava u okviru Lige Hercegovine. Po okončanju prvog kola Lige Hercegovine, Univerzitetski karate klub „Student“ okitio se sa osam medalja: dvije zlatne, tri srebrene i tri bronzane. 

Čestitamo našim učenicima na ostvarenim rezultatima i želimo im mnogo uspjeha u daljem toku treniranja i učestvovanja na takmičenjima!