Jučer je, 16. marta 2022. godine, delegacija Karađoz-begove medrese boravila u Tuzli. Delegacija sačinjena od profesora hafiza Aida Tuleka, direktora Karađoz-begove medrese, mr. Suada Mujakića, pomoćnika direktora za internat, te Almira Potura, sekretara škole, najprije je posjetila Behram-begovu medresu. 

Delegaciju naše škole primili su dr. Ahmed Hatunić, direktor Behram-begove medrese i Mehmedalija Čandić, pomoćnik direktora za internat. 

Razgovarano je o trenutnim aktivnostima ove dvije medrese, te njihovoj dugogodišnjoj saradnji, ali i unapređenju saradnje u narednom periodu. 

Nakon posjete Behram-begovoj medresi, delegacija naše škole prisustvovala je i hafiskoj dovi maturantice Behram-begove medrese, hafizi Zulejhi Omerbašić. 

Direktor Karađoz-begove medrese je na hafiskoj dovi novoj hafizi Behram-begove medrese bio izaslanik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dr. Husein efendije Kavazovića. 
Obraćajući se na hafiskoj dovi, profesor Tulek je poručio: „Bošnjaci moraju biti sretni što danas imaju ovoliki broj hafiza. Vjerovatno je ovo najveći broj hafiza u našoj historiji. Naši istraživači koji su se bavili ovom temom su naveli naše hafize u posljednjih 150 do 200 godina, gdje je bio vrlo mali broj naših kćeri i sestara koje su učile hifz. Ali u protekloj, 2021. godini je oko šezdeset novih kandidata položilo hifz i, hvala Allahu, većina od njih su djevojke. To je motiv našoj omladini, jer Muhammed, a.s., ukazuje na vrijednost mladih hafiza.“

Direktor Karađoz-begove medrese je čestitao novoj hafizi na postignutom uspjehu, kao i njenoj porodici, školi koju pohađa...

„Čestitam hafizi Zulejhi, njenoj majci profesorici Emini, cijeloj rodbini, hafizu Abdulahu Kapi, muhaffizu koji je uložio svoje znanje, svoje vrijeme, trud da dođemo do ovoga cilja“ – rekao je hafiz Tulek, uručivši najčasniju diplomu – diplomu hafiza Časnog Kur'ana hafizi Zulejhi Omerbašić.