Učenici  IV B razreda Karađoz-begove medrese su danas, 17. februara 2022. godine, posjetili Narodnu biblioteku Mostar. Učinili su to predvođeni profesorom Meadinom Mrndžićem, a u okviru izborne nastave iz predmeta Bosanski jezik i književnost. U okviru posjete imali su priliku pogledati izložbu koju je Narodna biblioteka Mostar upriličila za Dan maternjeg jezika, a koji se u svijetu obilježava 21. februara. 

Izložba je organizovana pod nazivom „Bosanski jezik: moj svijet i moja svijest“, a na kojoj su izložena najznačajnija djela bosanskog jezika i književnosti shodno fazama razvoja našeg jezika. 
Važnost izložbe jeste ukazati na kontinuitet bosanskohercegovačke književnosti i  bosanskog jezika od srednjovjekovnog perioda do danas.

O priređenoj izložbi govorile su uposlenice Narodne biblioteke Mostar, profesorice Anisa Mujić i Selma Aškraba, te profesor Omer Mičijević, direktor ove značajne ustanove grada na Neretvi. 

Zahvaljujemo Narodnoj biblioteci Mostar, njenom direktoru i uposlenicima na gostoprimstvu i prenesenim informacijama o našem jeziku i našoj književnosti, te književnim djelima kroz koja je, zapravo, sačuvan bosanski jezik.