U mjestu Zastinje, na području Općine Gornji Vakuf, danas je, 1. februara 2022. godine, klanjana dženaza-namaz Imadu Bušatliću, diplomantu Karađoz-begove medrese i studentu prve godine Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici. 

Imad Bušatlić je Karađoz-begovu medresu završio u maju 2021. godine, kao drugi softa iz porodice Bušatlić, od oca Ramiza i majke Ramize. Na bolji svijet je preselio u nedjelju, 30. januara 2022. godine. 

Dženaza-namaz klanjana mu je u njegovom Zastinju, a na nju su, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, ali i drugih država, pristigli članovi porodice, rodbine, prijatelji, učenici, diplomanti i profesori Karađoz-begove medrese. 

Dženaza-namaz predvodio je hafiz Omer efendija Bušatlić, amidžić našeg Imada, dok se prigodnim riječima, podsjetivši sve na smrt kao vaiza koji ne govori, obratio prof. dr. Muharem Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, čiji je Imad bio student. 
Nakon ukopa, određene odlomke i kraća kur'anska sureta proučili su profesori Karađoz-begove medrese i Islamskog pedagoškog fakulteta, imami Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf i Medžlisa Islamske zajednice Mostar.

Dženaza-namazu ispred kolektiva Karađoz-begove medrese prisustvovali su profesori i učenici svih razreda, predvođeni profesorom hafizom Aidom Tulekom, direktorom naše škole, kao i mnogobrojni diplomanti, pristigli iz svih krajeva naše domovine, među kojima su bili i svi drugovi iz Imadovog razreda, ali i 376. generacije. 

Molimo Uzvišenog da našem Imadu podari najljepše džennetske perivoje, a njegovoj porodici neizmjernu snagu sabura!