Karađoz-begovu medresu su jučer, 24. januara 2022. godine, posjetili gosti iz institucija Republike Turske, a koje svoja sjedišta imaju u Bosni i Hercegovini. 
Tako su u posjeti najstarijoj odgojno-obrazovnoj instituciji u Hercegovini boravili dr. Faruk Berat, ataše za nauku i obrazovanje u Ambasadi Republike Turske i gospodin Yunus Dilber, direktor Instituta „Yunus Emre“. 

Delegaciju su ugostili profesor hafiz Aid Tulek, direktor Karađoz-begove medrese i mr. Suad Mujakić, pomoćnik direktora za internat. 

Direktor Tulek je goste upoznao sa historijatom Karađoz-begove medrese, te sa njenim aktivnostima i djelovanjem. 

Razgovarano je i o unapređenju saradnje, te izučavanju turskog jezika u Karađoz-begovoj medresi, kroz izbornu, ali i kursnu nastavu, a koja se već godinama sprovodi zajedno sa Institutom „Yunus Emre“. Takva plodonosna saradnja nastavit će se i u ovoj kalendarskoj godini, istaknuto je na održanom sastanku. 

Gosti su sa domaćinima razgovarali i o saradnji sa bratskim školama iz Turske, a koje su ostvarile pobratimstvo sa Karađoz-begovom medresom, te o studiranju naših diplomanata u Republici Turskoj.