U Karađoz-begovoj medresi je u četvrtak, 16. decembra 2021. godine, održano još jedno predavanje za učenice, a tema predavanja bila je „Blagodat u iskušenju“. Predavanje je otpočelo učenjem Časnog Kur’ana, a nakon čega su maturantice Hatidža Turnadžić i Iman Numanović govorile o fenomenu iskušenja, odnosu muslimana prema drugom muslimanu, te kako iznaći rješenje kada te zadesi iskušenje. 

Maturantice Turnadžić i Numanović navele su i određene primjere iskušenja iz vlastitog ili neposrednog okruženja, te su ukazale na put kako ta iskušenja prevazići. 
Svoja kazivanja upotpunile su i određenim odlomcima iz knjigā hafiza Nedima Botića, a pod nazivima “Život ispočetka” i “Otvori vrata sreći”. 

Poseban akcenat stavile su na iskušenja Muhammeda, s.a.v.s., zatim Jusufa, a.s., iskušenja u životu vjernika, te razumijevanja poruke Kur'ana i sunneta Allahovog Poslanika. U svom izlaganju naglasile su važnost našeg odnosa prema Bogu, kao i odnosa prema samom sebi, te odnosa prema namazu i Kur'anu. 

Citirajući ajete i hadise koji govore o iskušenjima u životu vjernika prisutne su potakle na razmišljanja o Allahovim blagodatima, te njihovoj zahvali Allahu na blagodatima. Istakle su da je vjernik uvijek na dobitku; ako ga zadesi dobro on zahvali Allahu, pa ga Allah nagradi, a ako ga zadesi iskušenje on osaburi, pa ga Allah nagradi za njegovo strpljenje.

Nakon predavanja upriličeno je druženje uz ilahije i kaside, te određene poslastice.