U organizaciji Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese je srijedu, 8. decembra 2021. godine, održan Humanitarni bazar u prostorijama škole. Na bazaru je bilo izloženo mnoštvo stvari. Posjetioci su mogli kupovati odjeću, obuću, nakit, ukrasne predmete, knjige i igračke za djecu, te se osvježiti raznim napicima i poslasticama, koje su pripremile vrijedne ruke naših profesorica i članica Volonterske sekcije. 

“Volonterska sekcija djeluje u našoj školi već sedmu godinu, a u sekciju su učlanjeni učenici svih razreda naše škole, njih oko 50. Osnovna misija sekcije je da se učenici upoznaju sa volonterskim radom kroz radionice, druženja i humanitarne akcije. Organizovali smo mnogobrojne akcije u prethodnom periodu i godinama, a posebno smo ponosni na realizaciju ovogodišnjeg Humanitarnog bazara” – poručila je mr. Ilhama Puce-Hondo, rukovodilac Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

Ovog puta sredstva su prikupljana za bolesnu Senidu Redžepi, diplomanticu Behram-begove medrese u Tuzli, ali i za trogodišnjeg Ardena Zukanovića. 

Profesorica Puce-Hondo zadovoljna je realizacijom samog bazara, te je istakla zahvalnost svima onima koji su izdvojili svoja materijalna sredstva i podržali ideju Volonterske sekcije Karađoz-begove medrese.

“Prikupili smo velika sredstva na Humanitarnom bazaru i zahvalna sam svima koji su dali doprinos ovoj ideji i njenoj realizaciji. Zahvalna sam i svim drugim sekcijama koje su podržale realizaciju Humanitarnog bazara. Prikupljena sredstva će, zaista, biti od pomoći onima kojima su i namijenjena, a ona su u ukupnom iznosu od oko 1 700 KM ” – istakla je mr. Puce-Hondo.

Svoje štandove na Humanitarnom bazaru imale su sekcije: Ekološka, Novinarska, Likovno-literarna, Mladi poduzetnici i Kaligrafska. Oni su svojim određenim proizvodima, likovnim i fotografskim radovima, pripremom sendviča, sokova, kolača dali doprinos Humanitarnom bazaru, te i na taj način prikupili određena novčana sredstva. 

Svoje novčane priloge dale su i Osnovna škola "Zalik", Srednja politehnička škola Mostar, te Srednja medicinska škola Mostar. Na Humanitarnom bazaru, petom po redu održanom u našoj školi, prikupljeno je oko 1 700 KM. Prikupljena sredstva su uplaćena na žiro-račune oboljelih Senide Redžepi i dječaka Ardena Zukanovića.