U petak su, 3. decembra 2021. godine,  Karađoz-begovu medresu posjetila djeca Srebrenice, predvođena svojim odgajateljima. Naime, u dvodnevnoj posjeti Mostaru, Blagaju i našoj školi bili su predstavnici i štićenici Međunarodnog foruma solidarnosti “EMMAUS”, koji svoje sjedište ima u Potočarima i u čijim prostorijama, kao vid internatskog smještaja, borave djeca Srebrenice – učenici osnovnih i srednjih škola u Srebrenici. 

Nakon obilaska grada Mostara, te upoznavanja sa njegovim znamenitostima, našim musafirima je priređen vjersko-kulturni program u atriju Karađoz-begove medrese, kroz koji su upoznati sa radom naše škole i njenim aktivnostima. 

Obraćanjima su program upotpunili Omer ef. Avdić, diplomant 373. generacije Karađoz-begove medrese i novoizabrani rukovodilac Međunarodnog foruma solidarnosti “EMMAUS” za područje Mostara, te profesor Meadin Mrndžić. 

Interpretacijama ilahija i kasida druženje su uljepšali članovi i članice Hora Karađoz-begove medrese.

Nakon što su maturanti i maturantice 377. generacije Karađoz-begove medrese krajem mjeseca septembra tekuće godine posjetili svoje prijatelje u Srebrenici i Međunarodni forum solidarnosti “EMMAUS”, oni su priredili uzvratnu posjetu, te bili naši musafiri u Mostaru i Medresi 3. i 4. decembra 2021. godine.