U sklopu drugog predavanja maturantica 377. generacije, a koje je priređeno u četvrtak, 2. decembra 2021. godine, govoreno je o temi islamski identitet. Ovog puta maturantice – predavačice su bile Elma Bakić i Nedžma Dragolovčanin. 

Maturantice Bakić i Dragolovčanin su upoznale prisutne učenice naše škole s tim šta je identitet, te kako izgraditi svoj identitet. Razgovarano je o tome kako predstaviti svoj identitet nekome drugome i kako, zapravo, taj identitet učiniti prepoznatljivim u društvu. 

Odgovoreno je i na pitanje koliko smo produktivne osobe, koliko se pridržavamo pravila i principa koje postavimo sebi, šta je to bošnjački identitet, ističući da identitet predstavlja jednu od temeljnih odgojno-obrazovnih vrijednosti.

Glavna poruka tribine bila je, ukoliko budemo aktivno radili na zadobijanju Allahovog zadovoljstva, samim tim ćemo izgraditi sebe kao pozitivne ličnosti i biti prepoznatljive po islamskom identitetu.  

Cilj tribine koju ovogodišnje maturantice organizuju, predvođene mr. Ilhamom Puce-Hondo, razrednom odgajateljicom, jeste animiranje učenica i njihovo aktivno uključivanje u edukativna predavanja, te promišljanje o bitnim pitanjima za mlade osobe i njihovo uključivanje u društvene tokove. 

Nakon tribine je održano druženje, uz poslastice koje je obezbijedio menadžment Karađoz-begove medrese za sve prisutne.