Sportska sekcija Karađoz-begove medrese je povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine organizovala međurazredni turnir u futsalu. Turnir je održan u sportskoj sali USRC „Midhad Hujdur – Hujka“ pod rukovodstvom mr. Ernada Čajdina, koji je i sudio turnir.

Na turniru je učestvovalo šest ekipa koje su se borile za što bolji plasman, ali i nagrade koje su bile obezbijeđene od strane organizatora.

Turnir je odigran u ponedjeljak i utorak, 22. i 23. novembra 2021. godine, a otpočeo je intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, te učenjem odlomka Časnog Kur’ana od strane Muhameda Crnomerovića, učenika 3. razreda naše škole.

Nakon odigranih svih grupnih i polufinalnih utakmica, koje su bile istinsko uživanje za gledaoce na tribinama, u finalu su se našle ekipe IV C i III B razreda, da bi nakon odigrane finalne utakmice rezultat bio 2:0, u korist ekipe IV C razreda. Golove za pobjedničku ekipu dali su Emin Podrug i Enis Alić. 

Ekipa IV B razreda vrsnom igrom uspjela je pobijediti ekipu II C razreda i tako sebi osigurati 3. mjesto u konačnom poretku. 

Nakon završenog turnira, konačan poredak ekipa, shodno osvojenim mjestima, izgleda ovako:

1.       mjesto IV C razred (Jusuf Mičijević, Harun Bandić, Emin Podrug, Adnan Alić, Enis Brzika, Enis Alić)
2.       mjesto III B razred (Rešad Hindić, Hamza Tule, Bakir Brajević, Harun Ćatić, Emir Drežnjak, Ensar Hrnjica, Ismir Topalović)
3.       mjesto IV B razred (Izudin Dilaver, Sean Maksić, Ali Alić, Mahir Ćosić, Benjamin Fišić, Abedin Omeragić)
4. mjesto II C razred (Narcis Smajić, Hamza Pindžo, Bilal Fišo, Hamza Fijuljanin, Danis Kurtović, Abdusamed Dragolovčanin)
5. mjesto II B razred (Mirza Garib, Kerim Tiro, Elis Cokić, Davud Čorbo, Omer Čaušević, Ahmed Delić)
6. mjesto  III A razred (Muhamed Crnomerović, Bakir Rahimić, Hanan Hujić, Muhamed Maksumić, Vedad Kadić, Salem Memić, Imran Mezit)

Čestitamo najboljim ekipama na postignutim uspjesima!

Foto: Senad Šabić i Emrah Hadrović