Članovi Vijeća učenika Karađoz-begove medrese su u petak, 19. novembra 2021. godine, posjetili Banja Luku. Oni su se, predvođeni profesorima Harisom Ćukle, koordinatoricom Vijeća učenika, i Suadom Mujakićem, pomoćnikom direktora za Internat, zaputili na edukativni izlet, te upriličili posjetu gradu Banja Luka, kao i Medresi “Reis Ibrahim efendija Maglajlić”. 

Tokom posjete ovom bosanskohercegovačkom gradu, naši učenici i profesori posjetili su, najprije, džamiju Ferhadiju, te tu obavili džuma-namaz i slušali hutbu koju je kazivao profesor Muris Spahić, direktor Medrese “Reis Ibrahim efendija Maglajlić”. 

Nakon džuma-namaza upriličena je posjeta novootvorenoj medresi u Banja Luci, a u toj odgojno-obrazovnoj instituciji susreli su se sa pedagogicom Šejlom Cimirotić, te mr. Admirom Blitovićem, pomoćnikom direktora za nastavu i internat. 
Domaćini su naše učenike i profesore upoznali sa radom i kapacitetima medrese, te medresanskom bibliotekom “Muftija Mehmed efendija Zahirović”. 

Tokom boravka u gradu Banja Luka, članovi Vijeća učenika naše škole upoznali su se i sa znamenitostima tog grada, te uživali u ljepotama koje taj grad nudi. 

Posjeta je završena klanjanjem akšam-namaza u Ferhadiji, uz poziv domaćinima da posjete Karađoz-begovu medresu u Mostaru, te da i na taj način učvršćujemo naše veze i jačamo odnose kojima ćemo širiti duh islama na svakom pedlju naše domovine. 

Foto: Sara Sarajlić