Budući da se 17. novembar u cijelom svijetu tretira kao Dan srednjoškolaca, Vijeće učenika Karađoz-begove medrese odlučilo je ovaj dan obilježiti na poseban način. Dan srednjoškolaca je u atriju Karađoz-begove medrese obilježen zabavnim igrama za sve učenike, te turnirom u stonom tenisu.

Nakon svih faza turnira u stonom tenisu, došlo se i do konačnih rezultata, odnosno do imena učenika koji su osvojili prva tri mjesta, a to su:

1.      
mjesto Vedad Kadić (III razred)

2.       mjesto Hamza Fijuljanin (II razred)
3.       mjesto Emrah Hadrović (III razred).

Pored turnira, Vijeće učenika naše škole organizovalo je i kviz znanja, a koji je sproveden kroz interaktivnu školicu. Svako polje na koje takmičar stane nudilo je određeno pitanje, a takmičar je trebao ponuditi tačan odgovor na isto, kako bi nastavio dalje takmičenje. Učenik koji je došao do kraja, odgovorivši tačno na svako pitanje postao je pobjednik kviza znanja. To je u ovom slučaju bio Ensar Hrnjica, učenik trećeg razreda.

Uz stoni tenis i kviz znanja, učenici su mogli igrat i igru “Ko sam ja?” Učenici su, zapravo, na čelu držali papirić sa imenom osobe za koju su pogađali ko je ona, odnosno ko su zapravo oni koji taj papirić drže… Uz igre, svim učesnicima Vijeće učenika je, zajedno sa menadžmentom naše škole, obezbijedilo osvježenje, te poslastice.

Zahvaljujući upravi škole, svi učenici su bili oslobođeni ispitivanja tog nastavnog dana, što je već i naša dugogodišnja tradicija, kada je u pitanju obilježavanje Dana srednjoškolaca.

"Dan srednjoškolaca jeste dan koji obilježavaju srednjoškolci diljem svijeta. Od srca Vam želim sretan dan srednjoškolaca posebno maturantima, među kojima sam i ja, budući da je ovo naš posljednji dan srednjoškolaca. Ovaj praznik ima svoju historiju i zarad toga ga treba obilježavati svake godine iznova. Danas smo se potrudili da vam bude lijepo, zabavno i interaktivno i da vam bar na jedan dan skrenemo misli sa školskih obaveza. Nadam se da ćete uživati u aktivnostima koje smo danas pripremili za vas" – poručila je, tokom otvaranja priređenih igara, Sara Sarajlić, predsjednica Vijeća učenika Karađoz-begove medrese.