Ciklus rebiu-l-evvelskih druženja pod nazivom „Poslanik, a.s., u priči“, u četvrtak je, 21. oktobra 2021. godine, nastavljen svečanim mevludskim programom, koji je održan u atriju naše škole. 
Cjelokupan program pripremio je i izveo Hor Karađoz-begove medrese, predvođen profesorom Meadinom Mrndžićem.

Nakon programa koje je naš hor izveo u Nevesinju, Prozoru, Trebinju, Čapljini, održan je i svečani mevludski program u našoj školi, a koji je bio lijepo osvježenje za sve prisutne, za šta su, kod pojedinih učenika i učenica, potvrda za to bile suze na njihovim licima.

Program je bio sastavljen od učenja Kur'ana - ajeta koji govore o Muhammedu, a.s., mevludskih spjevova, ilahija i kasida, recitala koji su podsjetili na ličnost i misiju našeg plemenitog uzora. 
Vrsno su ih interpretirali vrijedni članovi i članice našeg hora: Mahir Ćosić, Ali Alić, Dalila Vila, Ahmed Sejfić, Bakir Đonlagić, Dželila Jugo, Nedžma Dragolovčanin, Edina Mujić, Lejla Mustafić, Ensar Hrnjica, Vedad Kadić, Midhat Šabanović, Izudin Dilaver, Salem Memić i Harun Zuhrić. 

Tokom programa, menadžment škole i odgojna služba Karađoz-begove medrese i ovog su četvrtka darovali određene učenike i učenice.

Vrijednim poklonom darovana je maturantica Sara Sarajlić, koja je odlučila da okruni svoju glavu mahramom u mjesecu rebiu-l-evvelu i to na svoj 18. rođendan. Poklon joj je, u ime svih odgajateljica, uručila razredna odgajateljica, magistrica Ilhama Puce-Hondo. 

Također su vrijednim poklonima darovani i članovi i članice Hora, koji su proteklih dana, nastupajući diljem Muftijstva mostarskog, izvodili mevludske programe našim Bošnjacima, te dostojno promovisali Karađoz-begovu medresu. Poklone im je uručio profesor Meadin Mrndžić.

Svečanost je završena mevludskom dovom, nakon koje je održano omladinsko druženje. 

Foto: Imad Krhan