Akcija podjele hadisa i poslastica pod nazivom „Volimo te, Miljeniče“ održana je u ponedjeljak, 18. oktobra 2021. godine, po deseti put u Mostaru. Akciju je prije deset godina pokrenula Karađoz-begova medresa, te njome darovala veliki broj građana i građanki Mostara, unijevši radost na njihova lica, ali i poruke iz hadisā Muhammeda, a.s., u njihove domove i srca.

I ove godine su učenici i profesori Karađoz-begove medrese darovali svoje sugrađane poslasticama i hadisima našeg plemenitog uzora. 

Tokom dana oni su posjetili uposlenike Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar, Javne kuhinje Mostar, Crvenog križa Grada Mostara, Jedinice operativne podrške Ministarstva unutrašnjih poslova HNK-a, učenike i nastavno osoblje Osnovne škole „Zalik“, te uposlene u tržnom centru „Megamarkt“. 

Ovim gestom, darivanjem poslastica i hadisa sa motivirajućim sadržajima, učenici i profesori Karađoz-begove medrese su unijeli posebnu radost u radni dan svih uspolenika koje su posjetili, ali i u nastavni dan najmlađih članova našeg društva – učenika Osnovne škole „Zalik“. 

Svi oni su bili itekako obradovani i zahvalni na gesti kojom su ih iznenadili iz Karađoz-begove medrese, te nisu krili osmijehe, suze radosnice, ali ni štedjeli na hair-dovama koje su nam uputili.