U Karađoz-begovoj medresi je u petak, 8. oktobra 2021. godine, održana interaktivna radionica pod nazivom „VOZIM, IAKO NE HODAM“. Radionica je održana u organizaciji Saveza paraplegičara USK-a i Karađoz-begove medrese, a u okviru projekta kroz koji se podiže svijest o rizicima i posljedicama koje donosi neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Održanoj radionici u prostorijama naše škole prisustvovali su ovogodišnji maturanti i maturantice, a mogli su čuti obraćanje gospodina Aldina Šanjte, koji je doživio saobraćajnu nesreću i govorio o vlastitom iskustvu kada je u pitanju saobraćaj, te (ne)poštivanje saobraćajnih pravila: prekoračenje brzine, upotreba alkohola i opojnih droga, nevezivanje sigurnosnog pojasa  i korištenje mobitela prilikom vožnje. 

Učenici su mogli čuti iz prve ruke kazivanje o životu u invalidskim kolicima od strane učesnika saobraćaja koji su doživjeli saobraćajnu nezgodu zbog svog neodgovornog ponašanja, kako su istakli govornici tokom interaktivne radionice.  Time su htjeli ukazati na važnost poštivanja saobraćajnih pravila budućim mladim vozačima.