Kako je to već tradicionalno, u Karađoz-begovoj medresi je i na početku školske 2021/2022. godine priređeno sijelo za doček učenika prvog razreda. Kao i prethodnih godina sijelo su organizovali maturanti i maturantice, ovog puta 377. generacije, a koji su svojom kreativnošću priredili jedan prelijep ambijent za održavanje sijela.
Program pod nazivom „Dobrodošlica prvom razredu“ održan je u atriju Karađoz-begove medrese, 28. septembra 2021. godine.

Maturanti i maturantice 377. generacije su kroz kur'anske poruke, ilahije i kaside, te maturantsku poruku dobrodošlice poželjeli hairli i uspješno školovanje novoj generaciji softa Karađoz-begove medrese, 380. po redu. 

Pored maturantskih poruka, riječi dobrodošlice učenicima prvog razreda izrazili su: magistrica Merjem Muratović-Šuta, u ime razrednika, te razredni odgajatelji, profesor Nazif Garib i magistrica  Ilhama Puce-Hondo.

“Željela bih se zahvalit, u ime razrednika nove generacije softa, našim ovogodišnjim maturantima i maturanticama na organizaciji ovog sijela koje ćete pamtiti sigurno jako dugo. Učenicima prvog razreda želim da naredne četiri godine provedu u što ljepšem okruženju, jer, na ovaj način su vam ovogodišnji maturanti i maturantice željeli izrazit toplu dobrodošlicu u našu, a sada i vašu – Karađoz-begovu porodicu. Zato u naredne četiri godine uživajte na medresanskim putanjama i budite ponosni sinovi i kćeri Karađoz-bega” – istakla je magistrica Merjem Muratović-Šuta.

U svojim obraćanjima i razredni odgajatelji nove generacije softa istakli su značaj medresanskog prijateljstva, te značaj Medrese općenito u životu mladih insana. 

“Želim da svi budete poput one generacije za koju je Uzvišeni kazao da je zadovoljan njima. Na njihovim izvorima se i mi napajamo i želim da, zaista, i vi budete oni koji će se punim bićem napajati na njihovim vrelima, njihovim izvorima, njihovim stazama. Želim da živite ono što naučite i da u život krenete spremni, kao zrele i odgovorne ličnosti” – rekao je profesor Garib.

Magistrica Ilhama Puce-Hondo ovom prilikom je poručila: “Dobro vi nama došli u Karađoz-begovu zajednicu. Želim da budete vrijedni članovi ove institucije i da budete od koristi vašoj zajednici. Svojim ponašanjem i znanjem budite primjer drugima. Starije učenike ove škole prihvatite kao vašu braću i vaše sestre, jer će vam oni, tokom medresanske staze, to istinski i biti. Vaše vrijeme trošite na dobre i hairli stvari i budite vrijedne i dobre osobe.”

Tokom programa su, u vidu prezentacije, predstavljeni svi učenici prvog razreda, te su se na taj način stariji učenici, ali i profesori i odgajatelji mogli upoznati sa novom generacijom softa.

Maturanti i maturantice su za učenike prvih razreda pripremili i posebne poklone, a koje su im darovali tokom svečane prozivke.
Program je završen hair-dovom koju je proučio profesor Nazif Garib.