U atriju Karađoz-begove medrese je u četvrtak, 23. septembra 2021. godine, održana svečanost dodjele nagrada i certifikata polaznicima kursa arapskog jezika za školsku 2020/2021. godinu.

Prisutnim učenicima naše škole obratili su se najuspješniji polaznici kursa: maturantica Elma Bakić, te Emrah Hadrović i Hanan Hujić, učenici trećeg razreda. Maturantica Elma se obratila na arapskom jeziku, dok su to na bosanskom jeziku učinili Emrah i Hanan. 
Oni su kroz svoja kazivanja na prisutne prenijeli svu radost i ljepotu pohađanja jednog takvog kursa, koji su im obezbijedili Karađoz-begova medresa i Kulturni centar “Kralj Fahd” – Ogranak u Mostaru. 

Poziv za upis novih polaznika na kurs na toj svečanosti uputila je profesorica Saudina Husić-Ćenan, koja već godinama vrijedno radi na promovisanju i održavanju kursa u Karađoz-begovoj medresi, te metodama kojima se koristi tokom časova privlači veliki broj naših učenika. 

Kao i proteklih godina i ovog puta uručene su novčane nagrade najboljim polaznicima, dok su certifikati uručeni svim učenicima koji su uspješno položili završni ispit. Najboljima su se u toku protekle školske godine pokazali sljedeći učenici: Abdullah Fazlibegović, Emrah Hadrović, Amna Hrnjica i Semina Milanović. 

Već duži niz godina, a na obostrano zadovoljstvo, Karađoz-beogva medresa u Mostaru sarađuje sa Kulturnim centrom „Kralj Fahd“ i to organiziranjem posebnih kurseva i aktivnosti za učenike medrese. Ova kursna nastava je zapravo podrška redovnom obrazovanju i olakšavanje prilikom učenja obaveznog gradiva u Medresi. Pomenuti vid saradnje nastavljen je i u novoj 2021/2022. školskoj godini. Kurs će se održavat u  prostorijama Karađoz-begove medrese, što će učenicima olakšati samo pohađanje kursa.  

Foto: Sara Sarajlić