U Karađoz-begovoj medresi je, 3. januara 2019. godine, otpočeo Kamp mladih, koji i ove godine organizuje Mreža mladih Muftijstva mostarskog. Ovogodišnji Kamp mladih broji 44 učesnika, a oni dolaze iz različitih medžlisa Muftijstva mostarskog.

Kamp će ponuditi različite sadržaje za mlade, edukativnog, sportskog, rekreacionog karaktera. Pomenuto druženje mladih trajati će do 8. januara tekuće godine, a aktivnosti će se odvijati većinom u Karađoz-begovoj medresi, koja je i svih proteklih godina bila domaćin mladima Muftijstva mostarskog, a i čiji učenici i učenice su domaćini ovom značajnom okupljanju mladih.


Mladi će proći i određene stručne seminare, a među predavačima naći će se eminentna imena, među kojima su i profesori Karađoz-begove medrese. Svečano otvorenje Kampa mladih održano je u atriju Karađoz-begove medrese, 3. januara 2019. godine, a Kamp mladih otvorenim je proglasio mr. Salem ef. Dedović, muftija mostarski, dok su se u okviru programa mladima obratili i prof. Suljo Cikotić, pomoćnik direktora Karađoz-begove medrese za Internat, te mr. Dino ef. Maksumić, glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar.

Cilj Kampa mladih je da naši džemati i medžlisi dobiju što korisnije članove koji će u njima svojim aktivnostima i radom davati konkretan doprinos.